Na hory jedině bezpečně!

Kdo říká, že na letní dovolenou musíš vyrazit k moři? Spoustu lidí i v tomto období lákají hory, které kromě krásných výhledů a čerstvého vzduchu nabízejí i vítaný únik před extrémními teplotami, kterými jsou přímořské oblasti v současnosti tolik sužovány. 

 

 

Hory ti mají hodně co dát, ale taky klidně vzít, pokud nedbáš na bezpečnost. Ta by měla být vždy na prvním místě a zahrnovat důkladný plánování, objektivní odhad vlastních schopností a samozřejmě taky odpovídající vybavení. S tím vším ti pomůže projekt Bezpečně na hory a jejich užitečná příručka.

 

Plánuješ horskou túru? Zjisti, jak se správně připravit!

Příručka bezpečného pohybu letními horami z projektu Bezpečně na hory, která vznikla v odborný spolupráci se slovenskou Horskou záchrannou službou, ti s tím hravě pomůže. Dočteš se v ní o všech základních pravidlech bezpečného pohybu na horách a najdeš v ní hromadu zajímavých informací, tipů a rad.

 

 

Příručka ti pomůže s plánováním túry, ať už se chystáš na lehčí trek nebo na ferraty. Taky se dozvíš víc o vysokohorský nouzový signalizaci a nebo základech první pomoci.

 

 

No a co se týče bezpečného cestování ve větších nadmořských výškách, kromě pitnýho režimu je samozřejmě třeba myslet taky na nějaký ten zdroj energie, s čímž ti u nás v Adventure Menu rádi pomůžeme.


 

 

Kdo stojí za projektem Bezpečně na hory?

Jde o skupinu mladých lidí ze Slovenska, kteří milují hory. A protože svoje bohatý zkušenosti chtějí předávat dál, před víc jak 2 lety začali psát o bezpečnosti na horách a informují o aktuálních výstrahách na slovenských horách. To vše dělají dobrovolně a ve svém volném čase, aby cestovatelům pomohli užít si hory nejen naplno, ale taky zcela bezpečně.

Do dnešního dne tahle parta stihla:

  • Popsat víc jak 120 témat.
  • Vydat příručku bezpečného pohybu po horách v létě.
  • Představit lavinovou kartu s metodou STOP or GO.

 

 

Aby tvoje příští cesta na hory nebyla tou poslední, je zkrátka třeba myslet na všechny základy bezpečnosti. Osvěžit si je vždycky můžeš na oficiálním instagramovém účtu projektu Bezpečně na hory, kde najdeš všechny důležité informace rozdělené do několika sérií. V novém pokračování jedné z nich se dozvíš o první pomoci na horách, v další zase o tom, jak se vydat na hory bez stop – tedy s maximálním ohledem na přírodu i ostatní cestovatele.

 

Užívej si hory naplno, ale taky bezpečně!